Mam na imię Ewa mam ... latek , miałam akwarium jakieś 2 latka temu z rybkami bardzo długo ,ale oddałam je mojemu młodszemu bratu teraz mam żółwika który się nazywa Kabanosik .Z żółwiami miałam już do czynienia wcześniej , była to parka żółwi ,ale wieczorkiem wypuściłam je na świeżą trawkę , biegały po podwórku i mi uciekły po długich poszukiwaniach nie mogłam ich znaleźć . I niestety ta historia się skończyła "ucieczką dwojga niepozornie powolnych żółwi ". Teraz znów mam żółwika i mam nadzieje że mi nie ucieknie bo za bardzo nie ma gdzie
, jest jeszcze bardzo mały i go nie wypuszczam z akwarium aby go nie rozdeptać , ma wysepką wiec na niej niech się wygrzewa .
Mam nadzieje że może choć trochę wam pomogę z rybkami choć nie spodziewajcie się wiele
zaawansowany
Siemka siora
Witam Wszystkich Jeszcze Raz
Teraz posiadam 60l akwarium ( sześciokątne ) które jest domen dla mojego Nieboraka tak go nazwałam. Jest to Rak czerwonoszczypcowy (Cherax quadricarinatus) ma też kompanów Krewetki (Red Cherry)i które lubią sobie po nim łazić.
Nie mam na razie aktualnej fotki więc ściągnęłam z neta ...
Inne nazwy: Red Claw Crayfish, Blue Red Claw, CQ Blues, Rak czerwonoszczypcy
Pochodzenie: Australia
Wielość: 20,0-35,0 cm
Mój Rak to jeden z większych raków obecnych na rynku. Na jednego osobnika powinno przypadać przynajmniej 50L wody. Akwarium powinno zawierać dużo kamiennych kryjówek, a woda powinna być dobrze filtrowana. Nie przepada za rybami, jednak zdecydowanie niszczy rośliny. Jak większość raków także i on jest wszystkożerny. Spokojnie mogę stwierdzić że można je trzymać z krewetkami.
Ostatnio edytowany przez szperacz15b (2010-04-11 12:32:14)