Piotrek napisał:
Ano o tego pana chodzi.
Znalazłem na jego stronie www.aquakris.pl zdjęcie tego akwarium.
http://www.aquakris.pl/mediagallery/med … s=3&sort=0
Mam taki pomysł aby skontaktować się z Panem Marianem i z jego pomocą ożywić akwarystykę w Głogowie. Przy okazji samemu się ucząc od pana Mariana. Przeczytałem ten artykuł w Magazynie Akwarium, świetny. Myślę że to dobry pomysł.
Piotrek napisał:
Mam taki pomysł aby skontaktować się z Panem Marianem i z jego pomocą ożywić akwarystykę w Głogowie. Przy okazji samemu się ucząc od pana Mariana. Przeczytałem ten artykuł w Magazynie Akwarium, świetny. Myślę że to dobry pomysł.
Nie przejdzie. Znam go od kilku lat i kiedyś nawet z nim o tym rozmawiałem, ale on ma przykre doświadczenia z tego czasu, jak tutaj istniało koło akwarystyczne, teraz dodatkowo ma swój biznes i po prostu nie ma czasu. Co prawda on sam wspominał, że chciałby coś takiego zrobić i zgłosić się do jakiegoś prezesa huty, aby sponsorowali, z racji tego, że są trucicielami itp., ale tego pomysłu nie udało mu się zrealizować, bo jest wiecznie zaganiany.
Piotrek napisał:
On nawet nie wie że jest w Głogowie (małe bo małe) Forum akwarystyczne. Spytać się nic nie kosztuje.
Masz rację, spytać nie zaszkodzi. Zresztą niedługo będzie okazja porozmawiać z nim na żywo we Wrocławiu na targach ZOO-BOTANICA, które odbędą sie w dniach 28-30 sierpnia. Znając życie na 99% on tam będzie i najprawdopodobniej będzie też wygłaszał referat, a może i urządzał pokazowe akwarium z publicznością.
A ja mówię że jadę. Tą imprezę mam już zaplanowaną od 3 miesięcy. Biorę mojego nikona i wio. Poza tym na pewno będę rozmawiał z panem Marianem z powodu iż zna(znał) się z moim tatą. Będzie ktoś z was jeszcze tam jechał?
Piotrek napisał:
A ja mówię że jadę. Tą imprezę mam już zaplanowaną od 3 miesięcy. Biorę mojego nikona i wio. Poza tym na pewno będę rozmawiał z panem Marianem z powodu iż zna(znał) się z moim tatą.
Będzie ktoś z was jeszcze tam jechał?
Chętnie bym się wybrał, tylko może to w tym roku nie wypalić, gdyż dosłownie na dniach urodzi mi się dziecko, a więc trzeba będzie co nieco pomóć żonie. Dam znać na tym forum, ale za jakiś czas
Polecam artykuł o "Panie Marianie" w czasopiśmie Akwarium. Warto wrócić do takich czasów kiedy w Głogowie ryły organizowane wystawy akwarystyczne. Jeśli nie mam racji proszę mnie poprawić. Co myślicie na ten temat?
niestety artykułu nie miałem okazji przeczytać jednak temat wystaw akwarystycznych w Głogowie bardzo mi się podoba
ma ktoś jakąś praktykę związana z takimi imprezami? co? jak? gdzie? z góry dzięki za info
A może wybierzemy się jakąś większą ekipą na targi - ja mam zamiar też się wybrać - znając życie Franz też pojedzie więc może przy okazji targów będzie szansa na spotkanie. Jeszcze obgadam co i jak - najprawdopodobniej jak będę jechał swoim autem to będę miał wolne 2 miejsca - więc jak ktoś będzie chętny to zapraszam - tylko jeszcze trochę czasu - więc im bliżej tym podam więcej szczegółów -.
BTW może warto założyć osobny temat TARGI ZOO BOTANICA 2009 WROCŁAW ? )
Wracając do tematu... Rozmawiałem na targach z panem Marianem. Powiedział że pomoże nam rozkręcić akwarystykę w Głogowie? Trzeba by się tylko z nim skontaktować.
Znając go, skończy się niestety na obietnicach On nigdy nie ma czasu i zawsze się gdzieś spieszy. Chęci ma to trzeba przyznać uczciwie, ale same chęci to za mało, może jak zaczniemy go naciskać, to się uda.
Wracając do tematu właśnie. Kto jedzie do Przemkowa na to miodobranie? Targi miodu i wina? ja mam zamiar jechać w niedzielę a w drodze powrotnej zajechać do Pana Mariana w Nowym Dworze.